Gemeente Rotterdam, Sociale Dienst De Tegenprestatie

1
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam, sociale dienst en de tegenprestatie documentaire, waarin werkintakes, werk consulenten en de klanten op locatie heiman dullaertplein en looiershof in Rotterdamte zien zijn.

Er is ooit een korte film geschoten op locatie Herenwaard in IJsselmonde maar die film is spoorloos verdwenen. Mensen met een uitkering beter gezegd WWB, moeten van gemeente Rotterdam een tegenprestatie leveren. De tegenprestatie houd in dat mensen met een wwb een paar uur in de week vrijwilligerswerk gaan doen.

Roteb Werkloont en Tegenprestatie

Je ziet een deel Roteb wat niets heeft te maken te maken met de Tegenprestatie, de Roteb is een onderdeel van Werkloont. Voordat men een WWB krijgt, moeten ze voor aanvraag werken bij werkloont. De tegenprestatie word gedaan nadat WWB is goedgekeurd door sociale dienst Rotterdam.

Werkloont kent ook solliciatie trainingen, deze worden zowel voor als tijdens de WWB gegeven op de heiman dullaertplein in Rotterdam. Inmiddels is Werkplein Looiershof verhuisd naar een andere locatie namelijk ‘s-Gravendijkwal.

wpDiscuz